Günaydın!!!!!!
Günaydın neşeniz bol olsun,sağlığınız sıhhatiniz yerinde olsun her daim mutlu olun sevgili izleyenlerim.
Bu gün hava kar yağışlı dışarıda çok güzel bir görünüm var bu güzellik ruhumuzu dinlendiriyor Huzur ve Mutluluk veriyor.Hep Mutlu olalım mutlu yaşayalım
Neyse sözümü fazla uzatmadan bu gün sizlere yazın bahçemizde yetişen siyah erikten yaptığım reçelin tarifini
vermek istiyorum çok güzel oluyor herkese tavsiye ediyorum.
Malzemeleri :
1 Kilo Siyah erik
1 Kilo Toz Şeker
3 -4 Adet Limon Tuzu
Yapılışı:
Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılarak fotoğraftaki gibi doğranır. Doğranan erikler reçel yapılacak tencereye bir kat erik bir kat şeker şeklinde koyulur. 5-6 saat sonra şekerler eriyip erikler iyice sulanınca, reçel orta ateşte pişirilmeye başlanır. Şeker tamamen eriyinceye kadar reçel karıştırılır. Daha sonrasında ara sıra karıştırılarak köpükleri alınır. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon tuzu eklenir. 10 dakika kadar tekrar kaynatılır. Daha yoğun kıvamda seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Sibelcim, bende yazın yapmıştım 1 kavanoz. Açmaya kıyamadım henüz:)) Ellerine sağlık çok güzel olmuş seninki de. Afiyetle yemeniz temennisi ile..
YanıtlaSilSibelcim ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilenfes canım hele canlı resmi kopar ye ,elin dert görmesin canım
YanıtlaSilDalında nasılda güzel görünüyor...
YanıtlaSilEminim bu organiğin reçeli de süper olmuştur...