Kabak dolmasını genelde kabakların
büyüklüğüne göre iki ve üçe bölerek
tencerede ocakta yapardım bu defa
kabakları bütün olarak temizleyip fırında
yaptım gerçekten lezzet ve görsel olarak
Kabaklar bütün olarak yıkanır kabak
oyacağı ile dış yüzeyi ve iç kısımları temizlenir
tekrar yıkanır süzmeye bırakılır.
Kabakların iç kısmı kabak oyacağı ile
tek taraftan değil iki baştan oyularak
çıkartılırsa daha rahat oluyor.
(Kabak içlerini mücver yaparak
değerlendiriyorum mücver tarifimi de
sizlerle paylaşacağım.)
Kabakların suyu süzükten sonra
borcama dizilir.
Dış yüzeyleri fırça yardımıyla
zeytinyağı ile yağlanır.
170 derece fırında kızartılır.
Kabaklar fırında kızarırken dolmanın içi hazırlanır.
Malzemeler:
Dana kıyma
Et bulguru (Dolmalık Bulgur)
Pirinç ( kırık pirinç kullanıyorum)
Yeşil Soğan
Yeşil veya Kapya biber (kapya biber kullandım)
Domates Sosu
Domates Salçası
Biber Salçası
Sarımsak veya Sarımsak tozu
Karabiber
Pul Biber
Kekik
Maydanoz
Dereotu
Tuz
Tüm Malzemeler karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
Not Baharat çeşitleri isteğe bağlı malzemelerin miktarları kabak adedine göre değişir.
Kızaran kabaklar fırından çıkarılıp biraz
soğuduktan sonra hazırlanan malzeme
içlerine doldurulur. İç malzemem biraz arttığı
için çeri domates ve kapya biberde doldurdum.
Domates salçası sıcak su ile karıştırılarak sos
hazırlanır kabakların üzerine dökülerek
tekrar fırına verilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınır üzerine
sarmısaklı yoğurt ve sos dökülerek (Ayrıca Sos
hazırlamadım yemeğin kendi sosu ile süsledim
üzerini) dilimlenir servis yapılır.
Afiyet Olsun
hiç fırında denememiştim eminim böylede güzel olmuştur elinize sağlık, bende kabağın herşeyini severim yaparım, afiyet olsun... sağlıcakla kalın..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim denemenizi tavsiye ederim hayırlı akşamlar..
Sil