Malzemeler :
3 adet yumurta
3 adet kabak(Genelde kabak dolması yaptığım zaman iç kısmın atmayıp mücver yaparak değerlendiriyorum.
1/2 su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz (İsteğe bağlı)
Bir tutam dereotu (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:
Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ufak ufak doğrayalım.
Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave ederek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyerek karıştıralım.
Teflon tavaya sıvı yağ koyalım , kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra servis tabağına alalım.
Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Maydanoz ve dereotu yemediğim için
kendime ayrı yapıyorum .
Afiyet Olsun
Sağlıkla Kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.