Hayırlı Ramazanlar
Pasta tarifleri defterimi karıştırırken yıllar
önce çok severek yaptığım bilhassa günlerimde
çok beğenilen keki uzun bir aradan sonra tekrar
yaptım çok lezzetli ve pratik keki yapıp iftardan
sonra çay kahve yanında yemenizi
tavsiye ediyorum.
Lokum gibi yumuşacık oluyor ister küp şeklinde
ister üçgen şeklinde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta,
- 2 su bardağı toz şeker,
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi veya limon rendesi (isteğe bağlı)
Sosu için;
2 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao.
Bulamak için;
Hindistan cevizi.
2 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao.
Bulamak için;
Hindistan cevizi.
Keki hazırlamak için, yumurta ve toz şeker
mikser yardımı ile çırpılır üzerine
su ve sıvı yağ eklenip, karıştırılır. Karışıma, un,
kabartma tozu, vanilya ilave edilir ve karıştırılır.
portakal kabuğu rendesi ilave edilip, tekrar
karıştırılır elde edilen kek hamuru, dikdörtgen
borcam tepsi içerisine boşaltılır.
170° fırında pişirilir.
karıştırılır elde edilen kek hamuru, dikdörtgen
borcam tepsi içerisine boşaltılır.
170° fırında pişirilir.
Kek iyice soğuduktan sonra, küçük küp şeklinde
veya üçgen şeklinde dilimlenir.
Kekin karelerinin biraz büyük dilimlenmesi
gerekiyor. Kare dilimi 4 eşit parçaya bölerek
küp şeklinde veya çapraz ikiye bölerek üç gen
şeklinde yapabilirsiniz.
Kek dilimleri küp şeklinde ise 4 kenarını
üçgen şeklinde ise üç kenarını kakaolu
sosa batırılıp, ıslatılır ve ardından hemen
Hindistan cevizine bulanır.
Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra
servis yapılır.
Afiyet Olsun
eltimin bi ara favori kekiydi bu, bende onda yediğimde çok sevdim, elinize sağlık çook güzel görünüyor ama buaralar tatlıdan uzak durmaya çalışan ben fotolara bayılıp gidiyorum, kalın sağlıcakla...
YanıtlaSil