19 Ekim 2012 Cuma

KADAYIF DOLMASI




Merhaba arkadaşlar yaptığım Kadayıf Dolmasını (Sibelozmen. blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay ekinliğine gönderiyorum.

MALZEMELERİ :
Kadayıf
Ceviz
Sıvıyağ
Yumurta
YAPILIŞI :Bir miktar kadayıf alınır dikdörtgen şeklinde açılır arasına dövülmüş ceviz konulur dolma şeklinde sarılır, (Şekilde görüldüğü gibi) daha sonra yumurta akıyla birlikte köpük haline gelene kadar çırpılır, sarılan kadayıflar yumurtaya batırılır ve bir tepsiye konularak biraz bekletilir daha sonra kızgın sıvı yağda kızartılır.(Eğer hemen yenilirse kızartma sıcak şerbet soğuk olacak, daha sonra yenilirse Kızartma soğuk şerbet sıcak olacak.) Soğuk Şerbete batırılır daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun


ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su ,
Çeyrek limon (Kabuğuyla Birlikte)
Malzemeler konularak şerbet pişirilir.                                                                                                                 
NOT: Kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateş de 25 dakika kaynatılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.