Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
100 gr tereyağı (Pastörize)
Vanilya
Üzeri için
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Ardından un, kabartma tozu ,vanilya katıp çırpalım yağladığımız büyük fırın tepsisine hamuru döküyoruz.
150 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kreması için un, nişasta ,süt bunları koyulaşana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şeker tereyağı ve vanilya katıp mikserlerle çırpıyoruz.
Kekimizi uzunlamasına ikiye bölüyoruz enine beşe bölüyoruz. Toplam on parça oldu her parcayı ikiye ayırıyoruz (yaş pasta keki ayırır gibi)
Kestiğimiz iç kısmı altta kalacak üst kısmına krema sürüp rulo yapıyoruz.
Önce hafif süte sonra bolca hindistan cevizine buluyoruz. Toplamda 20 adet lokumlarımız oluyor. Afiyet olsun Not:ilk önce kremanızı yapınız.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.