28 Mart 2012 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBERDEN BÖREK

TARİFİMİ Çay-Kahve Bahane etkinliği için Marifetane arkadaşıma gönderiyorum
MERHABA SEVGİLİ İZLEYENLERİM
YAZIN KÖY BAHÇEMİZDE YETİŞTİRDİĞİMİZ BİBER VE PATLICANI KÖZLEYİP DONDURUCUYA KOYDUM ŞİMDİDE BÖREK HARCI OLARAK KULLANDIM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM

MALZEMELERİ
4 Adet Yufka (İsteğe göre Sayısı.)
Zeytin yağı ve 1/2 çay bardağı su.

HARCI İÇİN
Közlenmiş Patlıcan
Közlenmiş Biber
2 Yemek Kaşığı Domates Sosu
1 Adet Büyük boy Soğan
Tuz, Kekik, (Baharatlar isteğe göre)
Zeytin yağı
YAPILIŞI
Soğan doğranır (biraz iri olacak) sıvı yağda biraz sotelenir
Diğer harç malzemeleri konulur karıştırılır .soğumaya bırakılır.
Yufkalar dörde bölünür üzerine zeytin yağlı su karışımı sürülür daha sonra hazırlanan harç konulur resimde görüldüğü gibi sarılır üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında 170 derecede kızartılır. AFİYET OLSUN.....)))))

2 yorum:

  1. bence lezzetlidir eminim.denemek lazım aslında.çayın yanında süper olacaktır eminim..sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık...
    çok leziz görünüyor...
    1 tane aldım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.