22 Mart 2012 Perşembe

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI




Tarifimi Çay-Kahve Bahane etkinliği için Marifetane arkadaşıma gönderiyorum.Sevgiler.
MALZEMELER: (Büyük Borcam tepsi için)
2 Kilo Süt
14 Yemek Kaşığı Şeker
16 Yemek Kaşığı İrmik
1 Yemek Kaşığı margarin
1 Su Bardağı dövülmüş ceviz içi
1 Paket Kakaolu bisküvi
1 Paket Vanilya
Tarçın (İsteğe göre)


HARCININ HAZIRLANMASI:

1Paket Kakaolu bisküvi blendırdan geçirilir, içine ceviz ve tarçın konulur karıştırılır. harç hazırlanmış olur.

YAPLIŞI:
Süt, Şeker ve irmik muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilya konulur karıştırlır.
Borcam tepsi ıslatılır (isteğe göre kaç kat yapılacaksa ona öre hazırlanan muhallebi tepsiye dökülür.)1/3 'ü tepsiye dökülür üzerine hazırlanan harç üzerine serpilir, tekrar muhallebi harç, muhallebi ve geri kalan harç üzerine dökülerek soğuduktan sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.