7 Ocak 2013 Pazartesi

SİYAH ERİK REÇELİ


Günaydın!!!!!!

Günaydın  neşeniz  bol olsun,sağlığınız sıhhatiniz yerinde olsun her daim mutlu olun sevgili izleyenlerim.
Bu gün hava kar yağışlı dışarıda çok güzel bir görünüm var bu güzellik ruhumuzu  dinlendiriyor Huzur ve Mutluluk veriyor.Hep Mutlu olalım mutlu yaşayalım
Neyse sözümü fazla uzatmadan bu gün sizlere yazın bahçemizde yetişen siyah erikten yaptığım reçelin tarifini 

vermek istiyorum çok güzel oluyor herkese tavsiye ediyorum. 


Malzemeleri  :
1 Kilo Siyah erik
1 Kilo Toz Şeker
   3 -4 Adet Limon Tuzu


Yapılışı:
Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılarak fotoğraftaki gibi doğranır. Doğranan erikler reçel yapılacak tencereye bir kat erik bir kat şeker şeklinde koyulur. 5-6 saat sonra şekerler eriyip erikler iyice sulanınca, reçel orta ateşte pişirilmeye başlanır. Şeker tamamen eriyinceye kadar reçel karıştırılır. Daha sonrasında ara sıra karıştırılarak köpükleri alınır. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon tuzu eklenir. 10 dakika kadar tekrar kaynatılır. Daha yoğun kıvamda seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz. AFİYET OLSUN


4 yorum:

  1. Sibelcim, bende yazın yapmıştım 1 kavanoz. Açmaya kıyamadım henüz:)) Ellerine sağlık çok güzel olmuş seninki de. Afiyetle yemeniz temennisi ile..

    YanıtlaSil
  2. Sibelcim ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. enfes canım hele canlı resmi kopar ye ,elin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  4. Dalında nasılda güzel görünüyor...
    Eminim bu organiğin reçeli de süper olmuştur...

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.