1 Şubat 2012 Çarşamba

BAKLAVA

Çok Kıymetli Takipçilerim..
Bugün sizlere yapılışı çok kolay olan baklavamın tarifi ile geldim  denemek isteyenlere tavsiye ediyorum.. 
 MALZEMELER:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Tutam Tuz
Un

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 limonun 1/4'ü(kabuğuyla beraber)
Malzemeler konularak şerbet hazırlanır.
YAPILIŞI: Yukarıda verilen tüm malzemeler konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde 40 adet yumak yapılır. Daha sonra yumaklar ufak ufak nişastayla açılır, açılan yumaklar 5 tane üst üste konulur (aralarına nişasta serpilir).Tepsinin büyüklüğüne göre açılır, bu işlem yumaklar bitene kadar yapılır.4 tane üst üste açılan yufka serilir. Üzerine dövülmüş cevizle karıştırılmış şeker serpilir. Açılan diğer 4 yufka üstüne serilir. Baklavaya isteğe göre şekil verilerek dilimlenir. Tere yağı sıvı yağla karıştırılır, eritildikten sonra baklavanın üzerine dökülür. Fırında kızartılır , hazırlanan şerbet üstüne dökülür, servis yapılır..

NOT: Baklava soğuk, şerbet ılık olacak.
AFİYET OLSUUUNNN =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.