27 Ocak 2012 Cuma

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ

Merhaba arkadaşlar yaptığım Kadayıflı Tavuk Göğsü
Pastamı (sibelozmen.blogspot.com) 71. Porselen Demlik Çay
etkinliğine gönderiyorum.



MALZEMELER:
500 gr. Kadayıf
1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Kakao
Bütün bu malzemeler konularak harman yapılır. Teflon tavada kızartılır. Soğumaya bırakılır.

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER:
1 Kilo Süt (5 su bardağı)
4 Yemek Kaşığı Un
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Paket Vanilya *
1 Yemek Kaşığı Tereyağı *
'*' işaretli malzemeler hariç diğer bütün malzemeler konularak, tavuk göğsü katılaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra 1 Yemek Kaşığı Tereyağı ve Vanilya konularak mikserle 5 dk.  çırpılır. Borcam tepsinin altına kavrulan kadayıfın yarısı serilir. Üzerine tavuk göğsü dökülür. Tekrar geri kalan kadayıf üzerine serilir. Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Daha sonra servis yapılır.. AFİYET OLSUN... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.