Hayırlı Cumalar değerli izleyenlerim bu sene Ramazan Bayramında şerbetsiz tatlı yapmaya karar verdim. İşlerimin yoğunlu nedeniyle, hazır baklavalık yufkadan sargı burma tatlısını denemek istedim hazırlarken de acaba nasıl olur diye düşündüm. Fakat düşündüğümden çok çok lezzetli ve çok da hafif oldu herkesin denemesini şiddetle tavsiye ediyorum bu arada tarifime geçiyorum.
HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN
SARGI BURMA TATLISI (ŞERBETSİZ)
1 Paket Baklavalık Yufka(2 Tepsi oluyor.)
2 Ceviz (Miktar İsteğe göre)
3 Kavrulmuş Fındık(Miktar isteğe göre)
3 Kaşık Toz Şeker
1 Paket Margarin
1 Su bardağı Sıvı Yağ
3Yemek Kaşığı Tereyağı
Pudra Şekeri
YAPILIŞI :
Ceviz, Kavrulmuş fındık rondodan çekilir fazla ufak olmayacak. İçerisine toz şeker ilave edilir karıştırılır. Daha sonra 1 adet baklavalık yufka tezgaha serilir, üzerine isteğe göre hazırlanan karışımdan serpilir, orta kalınlıktaki oklavaya yufkanın dar yerinde başlayarak sarılır, sarıldıktan sonra iki ucundan tutularak ortaya doğru oklavada ki yufka büzülür.Yan yana gelecek şekilde tepsiye dizilir.Bu işlem tepsi dolana kadar yapılır.Üç çeşit yağ birbirine karıştırılarak eritilip, Sargı Burmaların her birinin üzerine bir yemek kaşık dökülür 170 derece fırında kızartılır.Soğuduktan Sonra servis yapılacağı zaman üzeri Pudra Şekeri ile süslenerek servis yapılır.
bayılırım baklavaya bizdeki adı gıvrıç ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbaklavalık yufkadan baklavaya bayılırım...
ne güzeller burmalar elinize sağlık
YanıtlaSilramazanda bayramda kolay ve lezzetli baklavaya erişmenin hıızlı yolu bu tarif:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
VE AFİYETLE YENİR. hARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSil