7 Eylül 2012 Cuma

SARGI BURMA (ŞERBETSİZ)

Hayırlı Cumalar değerli izleyenlerim  bu sene Ramazan Bayramında şerbetsiz tatlı yapmaya karar verdim. İşlerimin yoğunlu nedeniyle, hazır baklavalık yufkadan sargı burma tatlısını denemek istedim hazırlarken de  acaba nasıl olur diye düşündüm. Fakat düşündüğümden çok çok lezzetli ve çok da hafif  oldu herkesin denemesini şiddetle tavsiye ediyorum bu arada tarifime geçiyorum. 

HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN
SARGI BURMA TATLISI (ŞERBETSİZ)

 MALZEMELERİ        :
1 Paket Baklavalık Yufka(2 Tepsi oluyor.)
2 Ceviz (Miktar İsteğe göre)
3 Kavrulmuş Fındık(Miktar isteğe göre)
3 Kaşık Toz Şeker
1 Paket Margarin
1 Su bardağı Sıvı Yağ
3Yemek Kaşığı Tereyağı
Pudra Şekeri

YAPILIŞI                :    
Ceviz, Kavrulmuş fındık rondodan çekilir fazla ufak olmayacak. İçerisine toz şeker ilave edilir karıştırılır. Daha sonra 1 adet baklavalık yufka tezgaha serilir,  üzerine isteğe göre hazırlanan karışımdan serpilir, orta kalınlıktaki oklavaya yufkanın dar yerinde başlayarak sarılır, sarıldıktan sonra iki ucundan tutularak ortaya doğru oklavada ki   yufka büzülür.Yan yana gelecek şekilde tepsiye dizilir.Bu işlem tepsi dolana kadar yapılır.Üç çeşit yağ birbirine karıştırılarak eritilip, Sargı Burmaların her birinin üzerine bir yemek kaşık  dökülür 170 derece fırında kızartılır.Soğuduktan Sonra servis  yapılacağı zaman üzeri Pudra Şekeri ile süslenerek  servis yapılır.





5 yorum:

  1. bayılırım baklavaya bizdeki adı gıvrıç ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...
    baklavalık yufkadan baklavaya bayılırım...

    YanıtlaSil
  3. ne güzeller burmalar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ramazanda bayramda kolay ve lezzetli baklavaya erişmenin hıızlı yolu bu tarif:)
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. VE AFİYETLE YENİR. hARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.