Hayırlı Cumalar Çok Kıymetli Takipçilerim..
Bugün sizlerle Maden Sulu (Sodalı) Böreğimin tarifini paylaşacağım yapmak isteyen herkese tavsiye ederim çünkü çok kolay ve bir o kadarda lezzetli oluyor. Bugün Muğla'dan gelinimiz Sunay geldi inşallah en kısa zamanda ona da yapacağım.
Malzemeleri:
5 Adet yufka
3 Adet yumurta
2 Adet maden suyu (Soda)
3 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilecek )Zeytin Yağı ile karıştırılacak
(Böreğin Yağı İsteğe Bağlı)
İç Harç:
Peynir (Peynir Tercihe göre kullanılabilir)
Maydanoz
Tuz
(Not İstenilen başka harçta hazırlanabilir.)
Yapılışı:
1- Fırın Tepsisi yağlanır
2-3 Adet yufka üst üste tepsiye serilir önceden hazırlanan İç harç dökülerek yufkanın üzerine yayılır.
3-İk Adet Yufka harcın üzerine serilir
4-Resimde görüldüğü gibi dilimlenir.
5-Eritilmiş Tereyağı Zeytin yağı ile karıştırılarak sıcak sıcak böreğin üzerine dökülerek soğuması beklenilir.
6-3 Adet yumurta iyice çırpılır 2 adet maden suyu içine dökülerek karıştırılır hazırlanan karışımda böreğin üzerine dökülür serin yerde 4- 5 saat bekletilir.
Not: Akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletildiği zaman çok daha güzel oluyor.
180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.