9 Ocak 2012 Pazartesi

PORTAKAL SUYU İLE JÖLELİ MUHALLEBİ



Hayırlı  günler çok kıymetli takipçilerim..
Sütlü tatlılar ve pasta çeşitleri  olmazsa olmazım
 yapmayı ve yemeyi çok seviyorum bugün sizlerle
yapmış olduğum  Portakal Suyu Jöleli Muhallebi
tarifimi paylaşıyorum. 

Muhallebi için;

1 litre süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişasta
3 fincan şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı  pastörize tereyağı 

Jölesi için;
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
 YAPILIŞI
Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyup karıştırıyoruz.
Ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz ve üzerine tereyağını  ekleyip karıştıralım.
Islatılmış borcam tepsiye döküp soğutalım.
Jölesi için gereken malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Muhallebinin üzerine yayalım.
Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.