Hayırlı günler çok kıymetli takipçilerim..
Sütlü tatlılar ve pasta çeşitleri olmazsa olmazım
yapmayı ve yemeyi çok seviyorum bugün sizlerle
yapmış olduğum Portakal Suyu Jöleli Muhallebi
tarifimi paylaşıyorum.
Muhallebi için;
1 litre süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişasta
3 fincan şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pastörize tereyağı
Jölesi için;
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyup karıştırıyoruz.
Ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz ve üzerine tereyağını ekleyip karıştıralım.
Islatılmış borcam tepsiye döküp soğutalım.
Jölesi için gereken malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Muhallebinin üzerine yayalım.
Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.