9 Ocak 2017 Pazartesi

ANTEP İŞİ MASA ÖRTÜSÜ


Hayırlı günler çok Kıymetli  Takipçilerim..
Elde Antep İşi ne kadar zahmetli ve zaman alsa da güzel bir iş ortaya çıkınca çok mutlu oluyorsunuz. Masa Örtüsünü Lise 3. sınıfta yapmıştım. Antep işini bilip yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyerek, netten okuduğum çok hoşuma giden Antep hikayesini sizlerle paylaşayım dedim sağlıkla kalın... 
Antepli Mustafa amcayla eşi Firdevs teyze denize giderler. Firdevs teyze ne var ne yok bavula doldurur. Tabi hamam tasını da unutmaz. Neyse bizim Firdevs teyze; -Aha mustafa ben gideyimde kuma biraz uzanayım der.
Mustafa amca:
-Ya hatun dikkat et kendine. Oranı buranı açma. -Yok daha neler. Gidip kirimi pisliğimi temizleyip geleyim der oradan uzaklaşır.
Firdevs teyze bakar ki cümle alem denize giriyor çantasından hamam tasını, yeşil sabunu çıkarıp denize girer. Bir sabun bir tas su, bir sabun bir tas su derken bakar ki millet bağırıyor.
-Kaçın... Kaçın diye Tabi bizim Firdevs teyzenin gözü sabunlu ya bakamıyor etrafa ancak gözünü bir açar ki bir tane köpek balığı.
Tabi bizim Antepli köpek balığından korkar mı?
Bizim Firdevs teyze gayet sakin bir şekilde hamam tasıyla köpek balığının kafasına bir tane vurur. Çek de git lânet yıkanıyoruz .

4 yorum:

  1. Elinize emeğinize sağlık gerçekten güzelmiş :)

    Firdevs teyze hikayesi güldürdü :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah ne kadar beceriklisiniz. Hem el emeklerinize hem de yazılarınıza bayıldım. Takipteyim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.