27 Mayıs 2013 Pazartesi

ELMALI KURABİYE







Malzemeler
1 Paket Margarin (Ben pastörize tereyağını tercih ediyorum.)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tane yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği kadar un 

İç Harç
4 Elma
4Kaşık toz şeker (Yemek Kaşığı)
1 kaşık tarçın ( Tatlı kaşığı)  isteğe öre konulabilir.
Ceviz (İsteğe göre konulabilir)

Yapılışı
Elmalar  soyularak rendelenir içine toz şeker, ceviz konularak pişirilir ocaktan indirmeye yakın içine tarçın ilave edilerek karıştırılır soğumaya bırakılır.
Yukarıda belirtilen  malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında  hamur elde edilir. Hamur 4 parçaya bölünür.Her birinden servis tabağı büyüklüğünde bir yufka açılır ve sekiz parçaya bölünür, sigara böreği sarar gibi elmalı harçtan içine konularak  sarılır. 170 derece  fırında pişirilir , kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri  çay süzgeci yardımı ile elenir.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.