Haftanın ilk iş gününden herkese sağlık huzur
mutluluklar diliyorum. MİSAFİRE KARŞI
EDEP ŞÖYLEDİR:ÖNCE SELAM VE İKRAM, SONRA TAAM VE KELAM Hasan Basri
Rahmetullahi aleyh) Geçen hafta gelen misafirlerim için hazırladığım
menüyü vermek istiyorum. Fırsat buldukça tariflerini de sizlerle paylaşacam.
* İşkembe Çorbası
* Çöp
Şiş Tavuk
* Kah küllü Bulgur Pilavı (Yeşil Fasülyeli)
* Fırında Karışık Sebze Kızartması
* Yufkadan kolay börek.
* Mevsim Salatası, Ayran.
* Bal Kabaklı Etimek tatlısı.
BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
1 Paketten fazla tuzsuz veya klasik etimek
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Kabağı pişirimek
için:
3 dilim bal kabağı (Ufak Ufak doğranacak)
1 su bardağı toz
şeker
Ceviz (Miktarı isteğe göre ayarlanır.)
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi ve isteğe göre süsleme malzemesi.
Yapılışı:
Tencerenin içine doğranan kabağımızı şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerenin içinde şerbetimizi 5 dakika kaynatıyoruz. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsimizin içine etimeklerimizi diziyoruz. Üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz. Pişen kabağımızı da püre ezeceği ile ezdikten sonra içine dövülmüş cevizi ilave ederek, etimeklerimizin üzerine dökerek kaşık yardımı ile yayıyoruz. Çırpma kabımızın içinde krem şanti ve sütümüzü çırpıyoruz. Soğuyan Kabağımızın üzerine krem şantimizi sürdükten sonra bolca hindistan cevizi serpip buz dolabına kaldırıyoruz.En az 3 –4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Tencerenin içine doğranan kabağımızı şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerenin içinde şerbetimizi 5 dakika kaynatıyoruz. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsimizin içine etimeklerimizi diziyoruz. Üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz. Pişen kabağımızı da püre ezeceği ile ezdikten sonra içine dövülmüş cevizi ilave ederek, etimeklerimizin üzerine dökerek kaşık yardımı ile yayıyoruz. Çırpma kabımızın içinde krem şanti ve sütümüzü çırpıyoruz. Soğuyan Kabağımızın üzerine krem şantimizi sürdükten sonra bolca hindistan cevizi serpip buz dolabına kaldırıyoruz.En az 3 –4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
eline sağlık canım
YanıtlaSilElinize sağlık çok değişik olmuş. Şerbet kaynarken için aromalı bir bitki tohumu atarsanız rezene gibi çok değişik vir lezzet veriyor. Sonra süzüyorsunuz tabi.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel bir tatlı yiyenlere afiyet bal olsun....
YanıtlaSilişte bu lezzet harika eline sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım.Ellerine sağlık.Bu arada blogunu izlemeye aldım.Banada beklerim :)İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil ipaylaşım yapıyorum .Sevgiler
YanıtlaSil