11 Şubat 2013 Pazartesi

BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI





 Haftanın ilk iş gününden herkese sağlık huzur mutluluklar  diliyorum. MİSAFİRE KARŞI EDEP ŞÖYLEDİR:ÖNCE SELAM VE İKRAM, SONRA TAAM VE KELAM Hasan Basri  Rahmetullahi aleyh) Geçen hafta gelen misafirlerim için hazırladığım menüyü vermek istiyorum. Fırsat buldukça tariflerini de sizlerle paylaşacam.

   *  İşkembe Çorbası
   *  Çöp Şiş Tavuk
   *  Kah küllü Bulgur Pilavı (Yeşil Fasülyeli)
   *  Fırında Karışık Sebze Kızartması
   *  Yufkadan kolay börek.
   *  Mevsim Salatası, Ayran.
   *  Bal Kabaklı Etimek tatlısı.

BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI

Malzemeler:

1 Paketten fazla tuzsuz veya klasik etimek

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Kabağı pişirimek için:

3 dilim bal kabağı (Ufak Ufak doğranacak)
1 su  bardağı toz şeker
 Ceviz (Miktarı isteğe göre ayarlanır.)

Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi ve isteğe göre süsleme malzemesi.

Yapılışı:
Tencerenin içine  doğranan  kabağımızı şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerenin içinde şerbetimizi 5 dakika kaynatıyoruz. Büyük boy  dikdörtgen  borcam tepsimizin içine etimeklerimizi diziyoruz. Üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz. Pişen kabağımızı da  püre ezeceği ile ezdikten sonra içine dövülmüş cevizi ilave ederek, etimeklerimizin üzerine dökerek kaşık yardımı ile  yayıyoruz. Çırpma kabımızın içinde krem şanti ve sütümüzü çırpıyoruz. Soğuyan Kabağımızın üzerine krem şantimizi sürdükten sonra bolca hindistan cevizi serpip buz dolabına kaldırıyoruz.En az 3 –4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun



5 yorum:

  1. Elinize sağlık çok değişik olmuş. Şerbet kaynarken için aromalı bir bitki tohumu atarsanız rezene gibi çok değişik vir lezzet veriyor. Sonra süzüyorsunuz tabi.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel bir tatlı yiyenlere afiyet bal olsun....

    YanıtlaSil
  3. işte bu lezzet harika eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor canım.Ellerine sağlık.Bu arada blogunu izlemeye aldım.Banada beklerim :)İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil ipaylaşım yapıyorum .Sevgiler

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.