16 Ağustos 2019 Cuma

MADEN SULU(SODALI) BÖREK


Hayırlı Cumalar Çok Kıymetli Takipçilerim..
Bugün sizlerle Maden Sulu (Sodalı) Böreğimin tarifini paylaşacağım yapmak isteyen herkese tavsiye ederim çünkü çok kolay ve bir o kadarda lezzetli oluyor. Bugün Muğla'dan gelinimiz Sunay geldi inşallah en kısa zamanda  ona da yapacağım. 
Malzemeleri:
5 Adet yufka
3 Adet yumurta
2 Adet maden suyu (Soda)
3 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilecek )Zeytin Yağı ile  karıştırılacak
(Böreğin Yağı İsteğe Bağlı)
İç Harç:
Peynir (Peynir Tercihe göre kullanılabilir)
Maydanoz
Tuz
(Not İstenilen başka harçta hazırlanabilir.)
Yapılışı:
1- Fırın Tepsisi yağlanır
2-3 Adet yufka üst üste tepsiye serilir  önceden hazırlanan İç harç dökülerek  yufkanın üzerine yayılır.
3-İk Adet Yufka harcın üzerine serilir
4-Resimde görüldüğü gibi dilimlenir.
5-Eritilmiş Tereyağı Zeytin  yağı ile karıştırılarak sıcak sıcak böreğin üzerine dökülerek soğuması beklenilir.
6-3 Adet yumurta iyice çırpılır 2 adet maden suyu içine dökülerek karıştırılır hazırlanan karışımda böreğin üzerine dökülür serin yerde 4- 5 saat bekletilir.
Not: Akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletildiği zaman çok daha güzel oluyor.
 180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.