Günaydın Çok Kıymetli İzleyenlerim….
Herkese sağlık mutluluk diliyorum…Cumartesi günü daha önce aynı iş yerinde çalıştığımız şimdi ise her ikisi de emekli oldular (darısı bizim başımıza) arkadaşlarım bana kahvaltıya davetliydi bu defa arkadaşımın biri katılamadı 15 günde bir birbirimizde kahvaltıda toplanarak hoş sohbet stresimizi atıyoruz her iki arkadaşımda sağ olsunlar benim için çok özeller.
Kahvaltı için Fırında baharatlı patates kızartması kek kalıbında börek Kıbrıs pastası , çörek otu ile peynir hazırladım ve diğer kahvaltılıklar…..fırsat buldukça tariflerini sizlerle paylaşacağım bu gün fırsat bulmuşken kek kalıbında börek tarifimi paylaşayım….
MALZEMELERİ
3 adet yufka
Sosu için:
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:(İstenilen İç malzeme hazırlanabilir)
Peynir (Peynir Çeşidi İsteğe bağlı)
Yarım bağ maydanoz (İsteğe bağlı)
Üzeri için:
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hem çok güzel görünüyor hem de çok lezzetli oluyor… Akşamdan yapılması buzdolabında bekletilmesi ayrıca bir kolaylık yapmak isteyenlere kolay gelsin diyerek tarifime geçiyorum….
Önce yukarıda bahsettiğim sos malzemeleri iyice çırpılarak hazırlanır.
Ayrı bir kasede peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.(Böreğin yarısını maydanozlu yarısın maydanozsuz yaptım)
Ardından kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Yufkanın bir tanesi kek kalıbına yerleştirilir. (ilk yufka sosa bulanmayacak) İkinci yufka dörde bölünür. Bölünen yufkalar sosa bulanarak kalıba yerleştirilir. Daire şeklinde kalıba yerleştirmiş oluyoruz. (Kolaylıkla sosa bulanıp yerleştirilmesi için yufkaları dörde bölüyoruz.) Ardından peynirli içten serpilir. (Ben biraz bol serptim daha güzel oldu) Peynir serptikten sonra . Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra peynir olacak şekilde aynı işleme devam edilir. (En son yufka koyulduktan sonra peynir serpilmeyecek.)
Bütün yufkalar döşendikten sonra kalan sos böreğin üzerine dökülür.
Ortası delinir Kenarlardan sarkan yufka da yine içe doğru katlanarak üzeri streçle kapatılır. Buzdolabında ertesi güne kadar bekletilir. Ben akşamdan yapıp sabah pişiriyorum.
Ertesi günü streç alınarak üzerine sıvı yağ sürülür. 170-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Not:. Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…..
Çok güzel olmuş ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim .
SilSevgiler .. :))
Ellerine sağlık hepinize afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilAmin İnşallah Tulincim .
Silellerinize sağlık ne güzel olmuş :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim .
SilSevgiyle kalın ..
Bende yapmıştım ve çok sevmiştik..ellerinize sağlık çıtır çıtır görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler
Sizin yaptığınız da eminim çok lezzetli olmuştur .
SilTeşekkür ederim :))
ilk defa görüyorum ve fikir olarak çok hoşuma gitti.not aldım bile.afiyetler olsun ve teşekkürler paylaşım için..
YanıtlaSilSizlerden Böyle yorumları okumak çok mutlu ediyor beni değerli arkadaşım. .
SilTeşekkür ediyorum güzel yorumunuz için .
ne güzel görüntüsü yaaaa
YanıtlaSil