31 Mart 2015 Salı

KEK KALIBINDA BÖREK


Günaydın Çok Kıymetli İzleyenlerim….
Herkese sağlık mutluluk diliyorum…Cumartesi günü  daha önce aynı iş yerinde çalıştığımız şimdi ise her ikisi de emekli oldular (darısı bizim başımıza)  arkadaşlarım  bana kahvaltıya  davetliydi  bu defa arkadaşımın biri katılamadı 15 günde bir birbirimizde kahvaltıda toplanarak hoş sohbet  stresimizi atıyoruz her iki arkadaşımda sağ olsunlar benim için çok özeller.


Kahvaltı için  Fırında baharatlı patates kızartması kek kalıbında börek   Kıbrıs pastası ,  çörek otu ile peynir hazırladım ve diğer kahvaltılıklar…..fırsat buldukça tariflerini sizlerle paylaşacağım bu gün fırsat bulmuşken kek kalıbında börek tarifimi paylaşayım….

 
MALZEMELERİ   
3 adet yufka

Sosu için:

1 şişe maden suyu

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:(İstenilen İç malzeme hazırlanabilir)

Peynir  (Peynir Çeşidi İsteğe bağlı)

Yarım bağ maydanoz (İsteğe bağlı)

Üzeri için:

Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Hem çok güzel görünüyor  hem de çok lezzetli  oluyor… Akşamdan yapılması buzdolabında  bekletilmesi ayrıca bir kolaylık  yapmak isteyenlere kolay gelsin diyerek tarifime geçiyorum….

Önce yukarıda bahsettiğim sos malzemeleri iyice çırpılarak hazırlanır.

Ayrı bir kasede peynir  ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.(Böreğin yarısını maydanozlu yarısın maydanozsuz yaptım)

Ardından kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Yufkanın bir tanesi kek kalıbına yerleştirilir. (ilk yufka sosa bulanmayacak) İkinci yufka dörde  bölünür. Bölünen yufkalar  sosa bulanarak kalıba yerleştirilir.  Daire şeklinde kalıba yerleştirmiş oluyoruz. (Kolaylıkla sosa bulanıp yerleştirilmesi için yufkaları dörde  bölüyoruz.) Ardından peynirli içten serpilir. (Ben biraz bol serptim daha güzel oldu) Peynir serptikten sonra . Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra peynir olacak şekilde aynı işleme devam edilir. (En son yufka koyulduktan sonra peynir serpilmeyecek.)

Bütün yufkalar döşendikten sonra kalan sos böreğin üzerine dökülür.

Ortası delinir  Kenarlardan sarkan yufka da yine içe doğru katlanarak üzeri streçle kapatılır. Buzdolabında ertesi güne kadar bekletilir. Ben akşamdan yapıp sabah pişiriyorum.

Ertesi günü streç alınarak üzerine sıvı yağ sürülür. 170-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Not:. Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…..

 

 

 

11 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .
      Sevgiler .. :))

      Sil
  2. Ellerine sağlık hepinize afiyet şifa olsun...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık ne güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .
      Sevgiyle kalın ..

      Sil
  4. Bende yapmıştım ve çok sevmiştik..ellerinize sağlık çıtır çıtır görünüyor..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yaptığınız da eminim çok lezzetli olmuştur .
      Teşekkür ederim :))

      Sil
  5. ilk defa görüyorum ve fikir olarak çok hoşuma gitti.not aldım bile.afiyetler olsun ve teşekkürler paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerden Böyle yorumları okumak çok mutlu ediyor beni değerli arkadaşım. .
      Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için .

      Sil
  6. ne güzel görüntüsü yaaaa

    YanıtlaSil

Yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.